OKULUNUZDA HANGİ ALANLAR BULUNMAKTADIR?
Okulumuzda iki alan bulunmaktadır;
-Yiyecek ve içecek hizmetleri
-Konaklama ve seyahat hizmetleri
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.
Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler; insanların birçoğunun ev dışında hazırlanmış yiyeceklerle beslenmelerine ve yiyecek içecek hizmetleri alanının hızla gelişmesine sebep olmuştur.
ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
İŞ BULMA İMKÂNLARI
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili departmanlar da çalışabilirler.
Ayrıca fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarında ilgili departmanlarında çalışabilirler.
Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü hizmet sektöründe görev alabilirler.
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ
Günümüzde turizm sektörünün ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan kazandığı önem her geçen gün artmaktadır. Turizm sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu rekabet koşulları altında gelecek yıllarda hedeflenen 50bin yatak kapasitesine ulaşabilmek için uygun nitelikli meslek eleman ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim politikalarının geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda turizm sektörü stratejik bir konaklama hizmet alanı olan ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devlet olarak özel planlamalar yapılmaktadır.
ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
İŞ BULMA İMKÂNLARI
Turizmin gelişmesine bağlı olarak çalışma alanı geniştir. Özellikle tatil bölgelerinde nitelikli personele ihtiyaç duyulmaktadır. Ön büro ve kat meslek elemanları; her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde, misafirhanelerde çalışmaktadırlar.
Özellikle yaz aylarında iş bulma sorunu fazla yoktur. Ancak bu meslekte iş bulma olanakları bölgesel ve mevsimlik olarak değişim göstermektedir
Operasyon ve rezervasyon meslek elemanları Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı acentelerde veya yerel acentelerde görev yaparlar. Turizm Bakanlığı ve bağlı birimleri ile özel turizm şirketlerinde, seyahat acenteleri bürolarında, çalışabilirler.
- ATP ve AMP KAPSAMINDA HANGİ ALAN VE DALLARDA ALIMLAR YAPILMAKTADIR ?
Okulumuzda sadece AMP kapsamında;
-AMP PROGRAMLARININ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE PUANLARI NELERDİR ?
- ÖĞRENİM SÜRESİ NE KADARDIR ?
Okulumuzun öğrenim süresi 4 yıldır.
- OKULUNUZUN KATILIM GÖSTERDİĞİ PROJELER NELERDİR ?
- OKULUNUZUN FİZİKİ İMKANLARI NELERDİR ?
-OKULDA KILIK KIYAFET ZORUNLULUĞU VAR MI?
Evet, okulumuzda kılık kıyafet zorunluluğu bulunmaktadır.
-OKULUNUZDA STAJ İŞLEMLERİ NASIL YÜRÜTÜLMEKTEDİR?
Turizm alanı meslek lisesi öğrencilerin 4 yıllık eğitim öğretim süreçlerinde 11. ve 12. sınıfa geçebilmek için 10. ve 11. sınıflarda nisan - ekim ayları süresince haftanın beş günü staj yapmaktadırlar. Diğer aylarda ise okula devam ederler.
OKULUNUZU NEDEN TERCİH ETMELİYİM?
Okulumuz iyi bir öğretmen kadrosuna sahip olup vizyonu geniş öğrencinin gelişimine her türlü desteği sunmak için hazır olan idare yapısıyla ve sahip olduğu mesleki atölyeler ve konumu itibariyle okulumuzu farklı kılmaktadır.
MESLEĞİM HAYATIM PORTALI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!